När alla pratar om hösten

Sitter utmed köksbordet, samma bord vi varit på jakt efter i flera år som slutligen dök upp där vi minst anade det, medan min man är ute och klipper gräset. Jag sitter med en kopp te och landar i min yogis ord

If you are helping somebody, you are awakening somebody

GB9

Sent igår skulle vi ta oss en nattmacka, vi ser på Över Atlanten genom Discovery+ säsong 1, och som jag längtat efter denna smörgås. Jag är allergisk mot spannmål vilket gör att jag inte kan äta väldigt mycket men igår skulle jag ändå chansa då jag varit sjuk ett tag och cravat efter just leverpastej. Sagt och gjort, vi tog fram pålägg, hårdbröd och jag skär mig en bit leverpastej – blir kladdig om fingrarna och ska slicka bort det och känner ingen smak! Jag har tappat lukt och smak, inget hade smak, inget hade doft. Jag skyndade mig ner i köket, doftade på lagerblad plockade i Turkiet av en vän- ingen doft! jag borrade ner näsan i oregano- ingen doft!
I morse testade jag det mesta igen, inget! inte ens mitt te.. men så testade jag hallonsylten och den doftade- en gång! en gång för att sedan försvinna helt. Det konstiga är att jag kan liksom inte minnas dofterna, min hjärna kan inte återskapa vad grejerna har luktat eller smakat. Allt är liksom borta, jag försöker känna kaffe, oregano, hallon men det är liksom bara blankt.
Ha i åtanke att hela min familj har testat negativt för Covid, senast i följden var det jag, hur kan jag ha ALLA symtom utan att testerna visar det? Ett nytt test är bokat till måndag. Min man tröstar mig med att det kommer att komma tillbaka, lukt och smak. Han tycker att jag ska njuta av att känna strukturer och sältan exempelvis (jag känner ändå salt, sött, beskt, surt och umami).

Hösten kom med datumet 1/9 sägs det, jag håller inte med. Inte idag. Vi har strålande sol och ca 12 grader utomhus, typisk norrländsk försommar. Nu är det ju sensommar och jag ska försöka skära ner mina tomatplantor och förbereda köksträdgården för nästa år, vända på jorden och gödsla med hönsens skit. Det blir massor av skit på fem höns.

På återhörande! Kram S

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s